25:11 - 1:26
  • Haqqımızda
  • Əlaqə
  • Reklam
  • Media üçün
Platformaaz
Reklam
  • Gündəm
  • Siyasət
  • İqtisadiyyat
  • Hadisə
  • Mədəniyyət
  • Sosial
  • Dünya
  • Cəmiyyət
  • Seçmə
  • Sağlamlıq
  • İdman
  • Hərbi
  • Kriminal
Nəticə yoxdur
Bütün Nəticəyə Baxın
  • Gündəm
  • Siyasət
  • İqtisadiyyat
  • Hadisə
  • Mədəniyyət
  • Sosial
  • Dünya
  • Cəmiyyət
  • Seçmə
  • Sağlamlıq
  • İdman
  • Hərbi
  • Kriminal
Nəticə yoxdur
Bütün Nəticəyə Baxın
Platforma.az
Nəticə yoxdur
Bütün Nəticəyə Baxın
Ana Səhifə Gündəm

Tanınmış restoranlar MICHELIN Guide İstanbul, İzmir, Muğla 2025 seçiminə qoşuldu

16.12.2024 - 11:31
A A
Michelin, 2025-ci il üçün MICHELIN Guide İstanbul, İzmir və Muğla restoran seçimini keçirib.  Bu seçim İstanbulda yerləşən Four Seasons Hotel Bosphorusda keçirilən tədbirdə açıqlanıb. 2025-ci ilin buraxılışına 32 yeni restoran əlavə edilib və bununla da Türkiyədə tövsiyə olunan restoranların sayı 132-ə çatıb. Bu restoranların 77-si İstanbulda, 24-ü İzmir və 31-i  isə Muğladayerləşir.
MICHELIN Bələdçisinin qiymətləndiriciləri heyyəti tərəfindən seçilən bu restoranlar arasında 2-si birbaşa MICHELIN Ulduzu, 8-i Bib Gourmand, 6-sı isə MICHELIN Yaşıl Ulduzu mükafatlarına layiq görülüb. Bundan əlavə, ötən il tövsiyə edilən bir restoran da bu il Bib Gourmand mükafatına ilə təltif olunub.

MICHELIN Bələdçisinin beynəlxalq direktoru GwendalPoullennec bildirib: “Bu il də qiymətləndirici heyətimiz Türkiyənin kulinariya səhnəsinin zənginliyi və özəlliyinə heyran oldular. Yerli ustalıq, daha yaxşı və etik qastronomiyanı yaratmağa yönəlmiş təşəbbüslər və yerli kulinariya ənənələrini yenidən canlandıran yaradıcılıq İstanbul, İzmir və Muğlanı həqiqətən gözəl bir qastronomik kompozisiyaya çevirir.”

“O cümlədən Muğla və İstanbulda yeni bölgələri kəşf etməyə başladıqca, qiymətləndirici heyətimiz həm yerli, həm də beynəlxalq turistləri  sevindirəcək unikal restoranları siyahımıza əlavə edirlər.  2025-ci il seçimi kulinariya dinamizmi və müxtəlifliyini tərənnüm edir, hər bir region öz fərdi xüsusiyyətləri ilə seçilir.” -deyə bildirib.

Casa Lavanda və Narımor restoranları MICHELIN Ulduzları ilə mükafatlandırıldı

İstanbulun mərkəzindən 40 km uzaqlıqda yerləşən Casa Lavanda, 21,000 m²-lik bağlar və tərəvəz sahələri arasında yerləşən bir otel və restorandır. Ailəvi idarə olunan bu müəssisənin mətbəxinə rəhbərlik edən aşbaz Emre Şən, Türkiyə mətbəxinin klassik dadlarını, xüsusilə də İtalyan təsiri ilə birlikdə ustalıqla birləşdirir. Burada təqdim edilən yeməklər, məsələn, burrata və mascarponeilə doldurulmuş al dente agnolotti və ya Qara dənizdən təzə tutulan dəniz bassı, bağ tərəvəzləri ilə təqdim olunur. Aşbazın yeməkləri, həqiqət və səmimiyyətin hekayəsini danışır. Restoran yerli məhsulları tanıtmağa xüsusi diqqət yetirir və mövsümi məhsullardan istifadə edir. Meyvə və tərəvəzlərin 80%-i öz bağlarından gəlir. Bundan əlavə, restoran, yerli sakinlərlə sıx əlaqələr saxlayaraq, bağdan artıq məhsulları satmaq üçün SlowFood hərəkatı tərəfindən təşkil edilən Terre de Sile bazarında da stend açır. Casa Lavanda, həmçinin MICHELIN Yaşıl Ulduz mükafatına layiq görülüb.

İzmirin Narımor restoranında aşbaz Atilla Heilbronn, Alman köklərini Türkiyənin zəngin mətbəxi ilə harmoniya içində birləşdirir və yerli mətbəx ənənələrini incə bir şəkildə təqdim edir. Yalnız beş masası olan və təxminən on iki qonaq qəbul edən Narımor, hər detalın önəmli olduğu, zərif bir təcrübə təklif edir. Menyuda yerli məhsullar ustalıqla hazırlanmış yeməklərlə birləşdirilir. Xüsusilə “Aprikot Dəniz Kələmi, Kefir” yeməyi, əriklə balıq dadını daha da zənginləşdirir və samphire tozu yeməyin ümumi dadını zərif bir duzlu toxunuşla tamamlayır. Bu yemək, MICHELIN bələdçiləri tərəfindən mütləq dadılmalı bir yemək hesab edilir.

Altı yeni MICHELIN Yaşıl Ulduzu ilə tanınan restoranlar
MICHELIN Yaşıl Ulduzu, ekoloji cəhətdən məsuliyyətli mətbəxə ən çox bağlı olan restoranlara verilən mükafatdır və 6 yeni tövsiyə olunan restoranın bu səylərini qiymətləndirir. Bu restoranlar, hər biri özünəməxsus şəkildə, yerli məhsulların istifadəsi, təbii resurslara hörmət, israfın qarşısının alınması və kiçik fermerlərlə əməkdaşlıq kimi ekoloji cəhətdən daha yaxşı bir yanaşmanı tətbiq edirlər. İstanbulda, Casa Lavanda ilə yanaşı, The BARN və Telezzüz də bu mükafata layiq görülüb. Muğla bölgəsində, MezraYalıkavak (Bodrumda) və Agora Pansiyon (Milasda) da bu mükafatı alıb, həmçinin İzmirin Asma Yaprağı restoranı da fərqlənib.

Bu yeni mükafatlar, 2025-ci il MICHELIN Bələdçisində İstanbul, İzmir və Muğla bölgələrindəki Yaşıl Ulduzlu restoranların sayını 10-a çatdırır. Bu mükafatlar, yerli mətbəxə və mühitə dərindən bağlı olan bir çox restoran sahibinin ekoloji standartları yüksəltmək üçün göstərdikləri böyük sədaqəti nümayiş etdirir.

Doqquz yeni restoran Bib Gourmand mükafatı aldı
Yerli və beynəlxalq turistlər  tərəfindən çox bəyənilən BibGourmand, müəyyən bir qiymət aralığında mükəmməl kulinariya təcrübələri təqdim edən restoranları tanıyır. MICHELIN Bələdçisi, 9 yeni restorana Bib Gourmand mükafatı verib: 4-ü İstanbulda, 2-si İzmir əyalətində, 3-ü isə Muğla əyalətində yerləşir.

Arka Ristorante Pizzeria (Bodrum), dadlı İtalyan yeməkləri ilə tanınır, digərləri isə əsasən Türk mətbəxinə fokuslanıb, ənənəvi və ya müasir üsullarla təqdim edilir. Ali Ocakbaşı (İstanbul) və Aslında Meyhane (Urla, İzmir) restoranları, yerli və ənənəvi İzmir yeməklərini böyük bir qonaqpərvərliklə təqdim edir. Tatbak(İstanbul) isə ucuz qiymətləri ilə pide, kebab və lahmacun kimi məşhur Türk yeməkləri təklif edir. Araf İstanbul, İstanbulun Asiya sahilində, müasir Türk mətbəxini və kömür üzərində bişirilən yeməkləri ilə diqqət çəkir. Nazende Cadde (İstanbul) və Beynel(Bodrum) restoranlarında isə ailə və dostlarla yemək yemək üçün ideal şərait var, burada yeməklər paylaşılaraq yeyilir.

İzmirin Alaçatı bölgəsində yerləşən Asma Yaprağı restoranı, həm də MICHELIN Yaşıl Ulduz mükafatına layiq görülüb. Bu restoran, gündəlik olaraq yerli və əl işləri məhsulları ilə hazırlanan yeməkləri ilə seçilir. Agora Pansiyon (Kapıkırı, Bodrum) isə öz məhsullarından hazırlanan yeməkləri ilə təbiətə yaxın bir təcrübə təqdim edir.

Bundan əlavə, 22 yüksək keyfiyyətli restoran bu il MICHELIN Bələdçisinə daxil olub. Bunlar İstanbul, İzmir və Muğlabölgələrində yerləşən və yerli kulinariya səhnəsini əks etdirən restoranlardır. İstanbulda, çox məşhur olan Çok Çok Pera restoranı Tayland mətbəxinə fokuslanıb, Lokanta by Divan və Heriseİstanbul isə Türk dadlarını müasir gastronomiya ilə təqdim edir. Araz, İstanbulda gənc nəsil arasında populyar olan ArapartmanYeniköy bistroyu isə şəhərin gənc ruhunu hiss etdirir.

İzmir və Muğla bölgələrində də yeni restoranlar, yerli və mövsümi məhsullara böyük diqqət yetirərək mükəmməl təcrübələr təqdim edir. Divia by Maksut Aşkar (Marmaris) və Mori (Fethiye) restoranları təzə və keyfiyyətli məhsullar ilə seçilir. Bodrumda, OiFiloi Yunan yeməkləri və Oro by Alfredo Russo isə İtalyan mətbəxini təklif edir.

Ümumilikdə, İstanbul, İzmir və Muğla bölgələrində 91 restoran, yüksək keyfiyyətli təklifləri ilə MICHELIN Bələdçisinə daxil edilib, Türk kulinariya səhnəsinin inkişafını nümayiş etdirir.

Üç xüsusi mükafat istedadlı peşəkarlara təqdim edildi

MICHELIN Bələdçisi, xüsusi mükafatları ilə, restoranlarda çalışan və qonaqlara mətbəx sərhədlərini aşan unudulmaz kulinariya təcrübələri təqdim edən istedadlı peşəkarlara diqqət çəkmək istəyir. Bu mükafatlar, restoran sahələrindəki müxtəlif peşə növlərini və əlaqəli bilik və bacarıqları nümayiş etdirməyə davam edən MICHELIN Bələdçisinin öhdəliyini təkrarlayır.

2025-ci ilin MICHELIN Sommelier Mükafatı, ulduzlu OD Urla restoranının sommeliyesi Yunus Öztürkə verilib. Türk şərablarının əsl ustası olan Yunus Öztürk, şərab siyahısını Türkiyənin müxtəlif terroirlərinə, xüsusən də Urla bölgəsinin terroirinə həsr edir. MICHELIN Bələdçisi müfəssəl araşdırmaları və ən yaxşı şərabçılıq sahələrinə olan dərin biliyi ilə heyran qalıb.

2025-ci ilin MICHELIN Xidmət Mükafatı, ulduzlu Nicolerestoranının xidmət komandası tərəfindən həyata keçirilən mükəmməl əməkdaşlığı tanıyır. Komandanın incə rəqsini, hər bir üzvün öz rolunu müstəqil şəkildə oynama qabiliyyətini qiymətləndirən MICHELIN qiymətləndirici heyyəti, xidməti həm diqqətli, həm də gözə çarpmayan bir təcrübə olaraq təsvir ediblər.

Son olaraq, 2025-ci ilin MICHELIN Gənc Aşbaz Mükafatı, hələ çox gənc yaşda böyük uğurlar qazanan və gələcəkdə parlaq potensiala sahib bir kulinariya istedadını tanıyır. Bu il, Yaşıl Ulduzlu Mezra Yalıkavak restoranının aşbazı Serhat Doğramacıyatəqdim edilib. MasterChef Türkiyə 2020-21 yarışmasının qalibi olan Serhat Doğramacı, ənənəvi Türk mətbəxini cəsarətli kulinariya texnikaları ilə birləşdirir və yaradıcı yanaşması ilə təsirli bir gastronomik dünya yaradır. O, həmçinin yerli məhsullara olan sevgisi və restoranın öz fermasına olan bağlılığı ilə bir çox aşbazüçün ilham mənbəyinə çevrilib.

Bütün MICHELIN Bələdçisinin İstanbul, İzmir və Muğla restoran tövsiyələrinə və otel tövsiyələrinə MICHELIN Bələdçisinin vebsaytından və mobil tətbiqlərindən pulsuz şəkildə daxil olmaq mümkündür. Bu platformalarda səyahətçilər həmçinin otel bron edə bilərlər

ShareTweetSendShareScanSend
Əvvəlki Yazı

ASCO-nun beşillik fəaliyyətinə dair hesabat hazırlanıb

Növbəti Yazı

Bakıda türk paxlavası rüzgarı əsdi

XƏBƏR LENTİ

Gündəm

Abşeron Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında göz əməliyyatlarının icrasına başlanılıb

2025/10/26 - 19:54
Gündəm

Azərbaycanın ilk qadın gəmi kapitanına həsr olunmuş “Şövkət” filmi təqdim edilib

2025/10/23 - 12:44
Gündəm

Gəncədə TİKA-nın dəstəyi ilə 5-ci Kənd Təsərrüfatı və Qida Texnologiyaları Konfransı keçirilib

2025/10/21 - 11:14
Gündəm

Bu payız Şanlıurfada dünyanın ən qədim Neolit irsini kəşf edin – FOTOLAR

2025/10/18 - 12:57
Gündəm

Dünya idmançıları yenidən Kapadokyada toplanır -FOTOLAR

2025/10/15 - 12:41
Gündəm

Tikintisi davam edən sayca üçüncü RoPax tipli gəmi-bərədə yeniliklər tətbiq olunacaq 

2025/10/10 - 12:16
Gündəm

Türkiyənin kruiz turizmi son 12 ilin zirvəsinə çatdı, 18 limanda 1,5 milyon sərnişin qəbul edildi – FOTOLAR

2025/10/09 - 13:53
Gündəm

Dünyanın məşhur idmançıları Türkiyənin Qara dəniz bölgəsinə toplaşdı

2025/10/07 - 23:18
Gündəm

Yusif Eyvazovun Üzeyir Hacıbəylinin “Koroğlu” operasındakı əsrarəngiz ifası milli opera üçün yeni dövrün başlanğıcıdır

2025/10/06 - 16:51
Gündəm

Kapadokyanın Ortahisar kəndi 2025-ci ildə dünyanın ən gözəl kəndləri siyahısına daxil edildi – FOTOLAR

2025/10/03 - 11:03
Gündəm

TİKA Azərbaycanda həkim və tibb işçiləri üçün “Böyrək daşı müalicəsi” mövzusunda təlim proqramı təşkil etdi

2025/09/26 - 0:24
Gündəm

Türkiyənin payız möcüzələri: Bu əraziləri mütləq ziyarət edin -FOTOLAR

2025/09/22 - 13:45
Gündəm

Türkiyədə “Sakit şəhərlər”in sayı artdı – Çameli də siyahıya qoşuldu – FOTOLAR

2025/09/18 - 11:23
Gündəm

İstanbulda TEKNOFEST başlayıb

2025/09/18 - 11:18
Gündəm

“Zülfi Hacıyev” kran gəmisinin əsaslı təmiri başa çatıb 

2025/09/17 - 10:33
Gündəm

Aralıq dənizinin sirli guşəsi Fəthiyə

2025/09/15 - 19:18
Gündəm

Sentyabr günəşinin isti nəfəsini Türkiyənin möhtəşəm sahillərində hiss edin

2025/09/15 - 19:13
Gündəm

Xaricdə təhsil vədi ilə dələduzluq edən “Pilgrim Education” qalmaqalı böyüyür — ŞİKAYƏT

2025/09/11 - 12:52
Gündəm

“Sağlam Vərdişlər – Gənclər üçün sağlam həyat tərzi çat-bot” layihəsi həyata keçirildi 

2025/09/09 - 22:20
Gündəm

Sentyabr günəşinin isti nəfəsini Türkiyənin möhtəşəm sahillərində hiss edi Sentyabr günəşinin isti nəfəsini Türkiyənin möhtəşəm sahillərində hiss edin

2025/09/09 - 16:40

SEÇMƏ

Aralıq dənizinin sirli guşəsi Fəthiyə

2025/09/15 - 19:18

Türkiyə coğrafiyası və təbiət quruluşu baxımından dünyanın ən unikal turizm bölgələrindən biri hesab olunur. İqlim şərtlərinin müxtəlifliyi, dəniz, dağ və...

Daha çox oxu

Sentyabr günəşinin isti nəfəsini Türkiyənin möhtəşəm sahillərində hiss edin

2025/09/15 - 19:13

Platforma.az - Son illərdə Avropada yay tətilini uzatmaq meyli güclənir. Avropa Turizm Komissiyasının (ETC) “Avropa İçi Səyahətlərə Marağın Monitorinqi” hesabatının 22-ci...

Daha çox oxu

Sentyabr günəşinin isti nəfəsini Türkiyənin möhtəşəm sahillərində hiss edi Sentyabr günəşinin isti nəfəsini Türkiyənin möhtəşəm sahillərində hiss edin

2025/09/09 - 16:40

Avropada yay tətilini uzatmaq meyli son illər getdikcə güclənir. Avropa Turizm Komissiyasının (ETC) dərc etdiyi “Avropa İçi Səyahətlərə Marağın Monitorinqi”...

Daha çox oxu
Platforma.az

Platforma.az saytı gündəlik bülletenlər vasitəsi ilə siyasət, iqtisadiyyat, cəmiyyət, idman, mədəniyyət sahələri üzrə ölkədə və dünyada baş verən ən vacib hadisələri öz oxucularına operativ şəkildə çatdırır.

  • Haqqımızda
  • Reklam
  • Əlaqə
  • Media üçün

Platforma.az © 2023 - Bütün hüquqları qorunur.

Nəticə yoxdur
Bütün Nəticəyə Baxın
  • Gündəm
  • Siyasət
  • İqtisadiyyat
  • Hadisə
  • Mədəniyyət
  • Sosial
  • Dünya
  • Cəmiyyət
  • Seçmə
  • İdman
  • Hərbi
  • Kriminal

Platforma.az © 2023 - Bütün hüquqları qorunur.